Институт за дефектологија, Филозофски факултет
бул. Гоце Делчев, бр. 9А, 1000 Скопје
тел. +389 2/3116-520 (лок. 234); факс. +389-2-3118-143
E-mail: president@mssa.org.mkВидео секција

Говор на проф. д-р Владимир Трајковски на промоција на Водич за музејска програма – 02.10.2018

Од мој агол – работилница „Фотографирање” за деца со аутизам – 28.05.2018

Предавање на проф. д-р Владимир Трајковски на ЕСИПП конференцијата: МНЗА, родителите и аутизмот во Македонија – 01.11.2017

Предавање за Риатчмент методата на д-р Паула Веркамп Бартоломеус гостин на МНЗА – 22.09.2015

Членови на МНЗА гости во емисијата Тунел на МРТ 26.05.2015

15 години МНЗА

Говор на претседателот на МНЗА проф. д-р Владимир Трајковски на Светскиот ден за свесноста за аутизмот 2 април 2014

Прием на членови на МНЗА кај Претседателот на РМ д-р Ѓорѓе Иванов 02.04.2013

Предавање на проф. д-р Владимир Трајковски на Трибина за Даун синдром 21.03.2013

Дискусија на секција за аутизам одржана на 10.10.2012

2ри Април 2012 – Meѓународен ден на аутизмот

Говор на претседателот на МНЗА проф. д-р Владимир Трајковски на Светскиот ден за свесноста за аутизмот 2 април 2012

Down синдром – Предизвик за родителот, поддршка за зрелост на општеството

2ри Април 2011 – Meѓународен ден на аутизмот

Говор на претседателот на МНЗА проф. д-р Владимир Трајковски на Светскиот ден за свесноста за аутизмот 2 април 2011

МНЗА – Македонско научно здружение за аутизам – активности