МНЗА
Почеток
За МНЗА
Основачи
Извршен одбор
Членови и членство
Статут
Документи
Состаноци
Семинари и конгреси
МНЗА во медиумите
Контакт
Коментари
Галерија
Видео секција
Архива
Аутизам МК
Што е аутизам?
Права на лицата со аутизам
Дијагностички алатки
Организации
Научни проекти
Објавени трудови
Линкови
Пребарување
Најава

Си ја заборавивте лозинката?
Посетители

Пријатели

 

Tinex
Tinex
Apolonia Foundation
Ordinacija.Hr
Hosting, registracija na domeni, web razvoj
comfy-angel.com.mk 
 logo-za-mssa.png
   
на официјалната web страница на МНЗА
Институт за дефектологија, Филозофски факултет
бул. Гоце Делчев, бр. 9А, 1000 Скопје
тел. +389-2-3116-520 (Лок. 234); факс. +389-2-3116-520 (Лок. 234)
E-mail: president@mssa.org.mk

EASPD EASPD Autism Europe GAC
Светски ден на аутизмот - 2 април 2014 PDF Испечати Е-пошта
Почитувани,
Македонско научно здружение за аутизам се занимава со проблематиката на аутистичниот спектар на нарушувања, и е првото професионално здружение за оваа проблематика во Македонија со веќе 14 годишна традиција.
По повод одбележување на Светскиот ден на лицата со аутизам 2 април, оваа година ја продолжуваме традицијата и ќе организираме еден културно забавен настан под наслов: „ТИЕ НЕ СЕ САМИ, НИЕ СМЕ СО НИВ“.
Централниот настан ќе биде организиран на 2-ри април (среда) vo Музејот на македонската борба со почеток од 19:00 часот. Предвидена е едночасовна, пригодна културно уметничка програма. Искрено се надеваме дека ќе можете да одвоите малку време и со тоа да дадете поддршка на семејствата со аутизам.
Ве очекуваме да присуствувате на овој интересен настан!

 
plakat2014.jpg

 
< Претходно   Следно >
Почеток Контакт Линкови