МНЗА
Почеток
За МНЗА
Основачи
Извршен одбор
Членови и членство
Статут
Документи
Состаноци
Семинари и конгреси
МНЗА во медиумите
Контакт
Коментари
Галерија
Видео секција
Архива
Аутизам МК
Што е аутизам?
Права на лицата со аутизам
Дијагностички алатки
Организации
Научни проекти
Објавени трудови
Линкови
Пребарување
Најава

Си ја заборавивте лозинката?
Посетители

Пријатели

 

Tinex
ESIPP

 logo-za-mssa.png
 
Едукативна игра - Учиме Емоции
   
Tweets

на официјалната web страница на МНЗА
Институт за дефектологија, Филозофски факултет
бул. Гоце Делчев, бр. 9А, 1000 Скопје
тел. +389-2-3116-520 (Лок. 234); факс. +389-2-3116-520 (Лок. 234)
E-mail: president@mssa.org.mk

EASPD EASPD Autism Europe GAC
Секција за аутизам 10.10.2012 (Среда) PDF Испечати Е-пошта
Почитувани колешки и колеги,

 

Македонското научно здружение за аутизам има особена чест да ве покани на секција за аутизам што ќе се одржи на 10.10.2012 година (среда) во Домот на хуманитарни организации „Даре „Џамбаз„ со почеток во 12:00 часот. Покровител на настанот е компанијата Demax Nova застапник на Health Aid. На секцијата ќе земат учество реномирани колешки и колеги кои ќе се потрудат да ги збогатат вашите знаења за аутистичниот спектар на нарушувања. Програмата на настанот ќе се одвива по следниот дневен ред:

12:00 – 12:15 ПРИЕМ НА УЧЕСНИЦИ

12:15 – 12:30 ВОВЕДЕН ЗБОР

12:30 – 12:50 Академик проф. д-р Нада Поп-Јорданова – специјалист педијатар, МАНУ: “Neurofeedback и аутизам”

12:50 – 13:10 проф. д-р Владимир Трајковски – Филозофски факултет Скопје, претседател на МНЗА: “Биомедицински третман на аутизмот”

13:10 – 13:30 д-р Стојан Николиќ – претставник на Health Aid, Велика Британија: “Комплементарен и алтернативен третман на аутизмот”

13:30 – 13:50 д-р Мери Бошковска – специјалист психијатар, Завод за ментално здравје на деца и млади: “Идентификација, дијагностика и рани интервенции кај аутизмот”

13:50 – 14:10 д-р Олга Јотовска – специјалист педијатар, Завод за ментално здравје на деца и млади: “Биолошки аспекти на аутизмот кај деца”

14:10 – 14:30 ДИСКУСИЈА

14:30 – 15:30 КОКТЕЛ

Ве молиме пријавете го вашето учество кај секретарот на МНЗА Ана Петковска на следната електронска пошта: secretary@mssa.org.mk

Ве очекуваме

Претседател на МНЗА

Проф. д-р Владимир Трајковски

 
 
< Претходно   Следно >
Почеток Контакт Линкови