МНЗА
Почеток
За МНЗА
Основачи
Извршен одбор
Членови и членство
Статут
Документи
Состаноци
Семинари и конгреси
МНЗА во медиумите
Контакт
Коментари
Галерија
Видео секција
Архива
Аутизам МК
Што е аутизам?
Права на лицата со аутизам
Дијагностички алатки
Организации
Научни проекти
Објавени трудови
Линкови
Пребарување
Најава

Си ја заборавивте лозинката?
Посетители

Пријатели

 

Tinex
ESIPP

 logo-za-mssa.png
 
Едукативна игра - Учиме Емоции
   
Tweets

на официјалната web страница на МНЗА
Институт за дефектологија, Филозофски факултет
бул. Гоце Делчев, бр. 9А, 1000 Скопје
тел. +389-2-3116-520 (Лок. 234); факс. +389-2-3116-520 (Лок. 234)
E-mail: president@mssa.org.mk

EASPD EASPD Autism Europe GAC
Одбележување на светскиот ден на аутизмот PDF Испечати Е-пошта
По повод одбележување на Светскиот ден на лицата со аутизам 2 април, МНЗА оваа година ја продолжува традицијата и организира спортско забавна манифестација, со која на сите оние што сакаат да го прошират своето познавање, но и да ја реализираат својата хуманост и да придонесат за подобрување на општата состојба на лицата со аутизам и нивните семејства, ќе им овозможи да се запознаат со основните карактеристики на аутизмот и неговата состојба во Република Македонија.

Настанот ќе биде организиран на 1-ри април (недела) од 11:00 до 15:00 часот во спортската сала „Македонско сонце“ во ОУ „11 Октомври“. Ќе бидат поделени 500 памфлети со основни информации за аутизмот. На паузите меѓу натпреварите, посетителите ќе имаат можност да слушнат пригодна музика од наши познати изведувачи.

На турнирот во мал фудбал ќе настапат екипите на родителите на децата со аутизам, поранешните ѕвезди на ФК Вардар, Агенција за млади и спорт на Република Македонија, град Скопје, професори од МНЗА – Филозофски факултет, студенти од Институтот за социјална работа и социјална политика, Спортско радио и екипа од здружението ,,Во Мојот Свет“.

Покровител на настанот е Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија, а поддржувач општина Центар. Медиумски покровител на настанот е Спортско радио.


 Plakat2011.jpg
 
 
< Претходно   Следно >
Почеток Контакт Линкови