МНЗА
Почеток
За МНЗА
Основачи
Извршен одбор
Членови и членство
Статут
Документи
Состаноци
Семинари и конгреси
МНЗА во медиумите
Контакт
Коментари
Галерија
Видео секција
Архива
Аутизам МК
Што е аутизам?
Права на лицата со аутизам
Дијагностички алатки
Организации
Научни проекти
Објавени трудови
Линкови
Пребарување
Најава

Си ја заборавивте лозинката?
Посетители

Пријатели

 

Tinex
ESIPP

 logo-za-mssa.png
 
Едукативна игра - Учиме Емоции
   
Tweets

на официјалната web страница на МНЗА
Институт за дефектологија, Филозофски факултет
бул. Гоце Делчев, бр. 9А, 1000 Скопје
тел. +389-2-3116-520 (Лок. 234); факс. +389-2-3116-520 (Лок. 234)
E-mail: president@mssa.org.mk

EASPD EASPD Autism Europe GAC
Преглед на методот PECS PDF Испечати Е-пошта
Почитувани членови на МНЗА,
Имам особена чест и задоволство да ве поканам предавањето од госпоѓа Anna Plessa – психолог и бихејвиорален аналитичар и господин Ignatius Kafantaris, детски психијатар од организацијата Моноподи од Закинтос, Р. Грција. Тие ќе одржат предавање на тема: “The Picture Exchange Communication System (PECS): An Overview”. Настанот ќе се одржи во сала за седници на Филозофскиот факултет на 21.11.2011 (среда) со почеток во 16 часот. Напоменуваме дека работен јазик на средбата ќе биде англискиот, при што нема да биде обезбеден превод. Ве молам заради планирање на просторот да го пријавите вашето присуство кај м-р Јасмина Трошанска на следниот e-mail: jasminaiva@yahoo.com најдоцна до 18.12.2011 година. Бројот на учесници е ограничен на 80.
Котизација за учество не се плаќа, учесниците сами си ги покриваат трошоците.
 
Во надеж дека ќе се видиме таму, срдечно ве поздравувам
 
Претседател на МНЗА
 
 
< Претходно   Следно >
Почеток Контакт Линкови