МНЗА
Почеток
За МНЗА
Основачи
Извршен одбор
Членови и членство
Статут
Документи
Состаноци
Семинари и конгреси
МНЗА во медиумите
Контакт
Коментари
Галерија
Видео секција
Архива
Аутизам МК
Што е аутизам?
Права на лицата со аутизам
Дијагностички алатки
Организации
Научни проекти
Објавени трудови
Линкови
Пребарување
Најава

Си ја заборавивте лозинката?
Посетители

Пријатели

 

Tinex
Tinex
Apolonia Foundation
Ordinacija.Hr
Hosting, registracija na domeni, web razvoj
comfy-angel.com.mk 
 logo-za-mssa.png
   
на официјалната web страница на МНЗА
Институт за дефектологија, Филозофски факултет
бул. Гоце Делчев, бр. 9А, 1000 Скопје
тел. +389-2-3116-520 (Лок. 234); факс. +389-2-3116-520 (Лок. 234)
E-mail: president@mssa.org.mk

EASPD EASPD Autism Europe GAC
DOWN СИНДРОМ - ПРЕДИЗВИК ЗА РОДИТЕЛОТ, ПОДДРШКА ЗА ЗРЕЛОСТ НА ОПШТЕСТВОТО PDF Испечати Е-пошта
 
Драги родители, пријатели, стручни лица

Чест ни е да Ве поканиме на трибината "Down синдром ‡ предизвик за родителот, поддршка за зрелост на општеството" , што ќе се одржи на 15.10.2011 година, со почеток во 11 часот на Филозофскиот факултет при универзитетот "Св. Кирил и Методиј# во Скопје. Истата е во организација на Трисомија 21 и МНЗА, а целта и е со отворени ставови да ја поттикне заедницата на сеопшта сензибилизираност, како и да ги претстави потребите на лицата со Down синдром како рамноправни членови на општеството, а во прилог на поголеми придобивки од државните институции за што поквалитетен начин на живеење како за нив, така и за членовите на нивните семејства.
ПРОГРАМА

Хелена Меловник Зрињски, родител, извршен директор на Трисомија 21 Загреб, Хрватска
И моето дете има Down синдром

Росица Колева, постдипломец на Универзитетот во Кембриџ
Инклузија на лица со Down синдром во редовни уцилишта-искуства од Англија

Прим. м-р Миливој Крамариќ, психијатар, КБЦ “Ребро", Загреб, Хрватска
Грижа за менталното здравје на лица со интелектуални нарушувања во Република Хрватска

Проф. д-р Елизабета Зисовска, педијатар-неонатолог, Скопје, Македонија
Значењето на фенокопиите во клиничката практика

Д-р Ацка Тушевска, специјализант по психијатрија, КБЦ “Ребро" Загреб, РХ/ПК Скопје
Постпартални депресивни состојби кај жени кои родиле дете со Down синдром

Проф. д-р Владимир Трајковски, претседател на МНЗА, Скопје, Македонија
Новини во генетиката на Down синдром

Дискусија


Покрај престижните предавачи и искуствата на родителите, со својот настап присутните ќе ги поздрави големиот хуманитарец и музичар Џина Папас-Џокси.
Секако, оваа покана е упатена и на лицата со Down синдром, затоа што без нив нашите животи не би имале вистинска смисла!
Да ги отвориме нашите срца и да се дружиме, сите заедно!

Организаторите
 
< Претходно   Следно >
Почеток Контакт Линкови