МНЗА
Почеток
За МНЗА
Основачи
Извршен одбор
Членови и членство
Статут
Документи
Состаноци
Семинари и конгреси
МНЗА во медиумите
Контакт
Коментари
Галерија
Видео секција
Архива
Аутизам МК
Што е аутизам?
Права на лицата со аутизам
Дијагностички алатки
Организации
Научни проекти
Објавени трудови
Линкови
Пребарување
Најава

Си ја заборавивте лозинката?
Посетители

Пријатели

 

Tinex
ESIPP

 logo-za-mssa.png
 
Едукативна игра - Учиме Емоции
   
Tweets

на официјалната web страница на МНЗА
Институт за дефектологија, Филозофски факултет
бул. Гоце Делчев, бр. 9А, 1000 Скопје
тел. +389-2-3116-520 (Лок. 234); факс. +389-2-3116-520 (Лок. 234)
E-mail: president@mssa.org.mk

EASPD EASPD Autism Europe GAC
Ликовна работилница за деца и лица со аутизам на Филозофскиот факултет PDF Испечати Е-пошта

Почитувани родители, дефектолози и останати колеги,

 

Сакам да ве известам дека на 30.05.2010 година Македонското научно здружение за аутизам (МНЗА)  заедно со Ротари клубот „Св. Кирил и Методиј„ и Елемент ПР агенцијата организираат ликовна работилница за деца и лица со аутизам на Филозофскиот факултет во Скопје со почеток во 11.00 часот. Ќе биде ова интересна можност да се видат квалитетите за цртање на децата со аутизам, како и одлична можност за дружење меѓу децата и родителите. Децата при цртањето ќе имаат помош од ликовни уметници и дефектолози. Цртежите што ќе бидат нацртани, ќе бидат врамени како слики и ќе се продаваат на аукција на Ротари клубот. Средствата што ќе се добијат од оваа аукција ќе бидат наменети исклучиво за проектни активности за децата со аутизам. Ги покануваме сите заинтересирани родители, дефектолози, ликовни уметници и новинари да дојдат на настанот.

Претседател на МНЗА

 
< Претходно   Следно >
Почеток Контакт Линкови