МНЗА
Почеток
За МНЗА
Основачи
Извршен одбор
Членови и членство
Статут
Документи
Состаноци
Семинари и конгреси
МНЗА во медиумите
Контакт
Коментари
Галерија
Видео секција
Архива
Аутизам МК
Што е аутизам?
Права на лицата со аутизам
Дијагностички алатки
Организации
Научни проекти
Објавени трудови
Линкови
Пребарување
Најава

Си ја заборавивте лозинката?
Посетители

Пријатели

 

Tinex
ESIPP

 logo-za-mssa.png
 
Едукативна игра - Учиме Емоции
   
Tweets

на официјалната web страница на МНЗА
Институт за дефектологија, Филозофски факултет
бул. Гоце Делчев, бр. 9А, 1000 Скопје
тел. +389-2-3116-520 (Лок. 234); факс. +389-2-3116-520 (Лок. 234)
E-mail: president@mssa.org.mk

EASPD EASPD Autism Europe GAC
Конференција за аутизам во Полска во ноември 2008

 

Во рамките на Европската недела на аутизмот во Полска, делегација на МНЗА ќе учествува во проектот „Еколошки системи за поддршка на лицата со аутизам„. што ќе се одржи од 24 до 30 ноември. Проектот е можност да се подобри поддршката и образовните системи за лицата со аутизам во Полска, Литванија, Украина, Унгарија, Чешка, Словачка, како и Македонија и да се креира основа за соработка и размена на информации меѓу родителите, стручњаците и претставниците на НВО во борба против маргинализацијата и ексклузијата на лицата со аутизам и нивните семејства.

Проектот ќе вклучи посета и работилница што се состои од три дела:
  1. Посета на училишта и центри за деца со аутизам во Краков на 25 и 26 ноември 2008 година.
  2. Меѓународна дискусија за време на меѓународната конференција: Дождливиот човек меѓу нас. Современи форми на поддршка за лицата со аутизам. Системски пристап. на 27 и 28 ноември 2008 година
  3. Работилници за микросистемска поддршка на лица со аутизам на 29 ноември 2008 година.
Доколку сакате повеќе детали за конференцијата одете на линкот www.ap.krakow.pl/psych/autyzm

 

 
< Претходно   Следно >
Почеток Контакт Линкови